Gyakran ismételt kérdések

Weboldal kérdések, válaszok:

Hogyan tudok túrát feltölteni?
Túrát az adminisztrációs oldalunkon regisztráció után van lehetőséged feltölteni. Az adminisztrációs oldali menüben található túra feltöltési linken.
Hogyan tudok túraútvonalat, igazoló pontokkal szerkeszteni és gpx fájlba letölteni?
Erre számos lehetőség létezik az interneten, de van saját útvonal szerkesztő felületünk, amit ajánlunk figyelmedbe! A főoldalon a menüből éred el túraútvonal szerkesztése néven és természetesen magyar nyelven. Minden olyan funkciót tud, ami szükséges egy útvonal szerkesztéséhez. Mi is ezzel tervezünk, és szerkesztünk útvonalakat. Innen le is tudod tölteni a kész túraútvonalad GPX fájlt. Amit a túrafeltöltésnél viszont fel kell majd töltened. Javasoljuk használd te is ezt.

Figyelem! Útvonal szerkesztésnél figyelj arra, hogy ne nagyold el az útvonal szerkesztési pontokat. Jelölj útvonalat úgy, hogy minél több pontot adj meg egy úton.Ez fontos, mert az applikáció így tud pontos adatokat adni. Adj meg minimum kettő (Rajt, Cél) útvonal érintési pontokat, ezek lesznek az ellenőrzőpontok az útvonalon.

Feltöltöttem a túrám, de nem látom az applikációban. Mi lehet az oka?
A feltöltött túraútvonal adatokat ellenőrizzük. Ha minden adatot rendben találtunk a túrát engedélyezzük. A feltöltött túrák mennyiségétől függően ez akár 24 óra is lehet.

Ezt követően  megjelenik a túra az applikációban,  és már teljesíthető.

Feltöltöttem egy további túrát,  beküldtem jóváhagyásra, de azt írja a rendszer, hogy elfogyott a túra feltöltési jegyem.

Hagyd nyugodtan figyelmen kívül! Ez a figyelmeztetés csak a fizetős túra feltöltésekre vonatkozik.

A regisztráció után alapból egy ingyenes felhasználó leszel. Ez azt jelenti, hogy csak szabadon teljesíthető (nem fizetős) túrák feltöltésére vagy jogosult.  Amennyiben a feltöltött túrád fizetős nem kerül jóváhagyásra és aktiválásra, amíg túraszervezői csomagot nem vásároltál. Amennyiben további információt szeretnél kapni a túraszervezői csomagokról,  látogasd meg a hikeroad.com/arak oldalunkat,  és ott tudsz tájékozódni.

Nem találom a teljesített túráim részleteit. Hol lehet megnézni?
Adminisztrációs felületen bejelentkezés után a saját profil oldal alján találod a teljesítéseidet. Itt a kiválasztott túrára kattintva a részletek megjelennek. Vagy a teljes teljesített túrák listában is megtudod keresni.
Adminisztrációs felületről hogyan tudok visszajutni a főoldalra?
Adminisztrációs felületi menü alján találsz egy hikeroad.com linket. Ezzel tudsz visszalépni a főoldalra.

Applikáció kérdések, válaszok:

Kell-e fizetni az applikáció használatáért?

Nem, az applikáció használata teljesen díjmentes.

Hogyan tudom telepíteni az applikációt?

Az applikáció elérhető az App Store-ban és a Google Play Áruházban. Keress rá Hike Road néven, töltsd le és telepítsd. Telepítés után indítsd el, közben engedélyezd a helymeghatározás használatát, mert nélküle nem fog működni az applikáció. Ha van már regisztrációd a hikeroad.com-on, akkor jelentkezz be a belépési felületen. Amennyiben még nem regisztráltál, nyomj rá a regisztrációs linkre és tedd meg. Ezután lépj vissza az applikációba, és jelentkezz be a megadott e-mail címmel és jelszóval. A kezdőlapon, a Túraútvonalak oldalon vagy, az applikáció készen áll a használatra.

Kell-e folyamatos internetkapcsolat az applikáció működéséhez?

Az applikáció a túrázás közben offline módban, internet nélkül is tökéletesen működik. Elég, ha csak a túra megkezdésekor (a térkép betöltés miatt), majd a túra befejezésekor kapcsolod be a mobilneted. Az applikáció a túra teljesítése után egyszerre küldi be az adatokat a rendszerbe.

Megjegyzés: A túra közbeni offline módnak az a hátránya, hogy mások (pl. túraszervező) nem tudják követni, melyik ponton haladtál át, hol jársz. Ezért javasoljuk, hogy legyen bekapcsolva a mobilneted.

Kiválasztottam a túrát, de nem indul el. Mi lehet a gond?

Nézd meg, hogy a telefonodon be van-e kapcsolva a helymeghatározás (GPS), ha nincs, kapcsold be. Ha még mindig nem indul el a teljesítés, akkor nézd meg, hogy a telefonon van-e internetkapcsolatod. Az applikáció internet nélkül (offline módban) is működik, de ahhoz, hogy meg tudd kezdeni a túrát, internet szükséges, csak így tudja letölteni az útvonalat a telefonodra. Ha piros a Teljesítés megkezdése gomb, az azt jelzi, hogy egy fizetős túrát szeretnél teljesíteni. Az applikáció egy felugró ablakban tájékoztat téged erről, kéri, hogy vedd fel a kapcsolatot a túra szervezőjével.

Az ellenőrző ponton vagyok, de nem tudok beigazolni. Mit tegyek?

Legtöbbször azért nem lehet beigazolni, mert nem tudja a telefon meghatározni a helyzetünket. Állj meg és várj, mert mozgás közben nem biztos, hogy megtalálja a pillanatnyi helyzetedet. Ha nem sikerül a beigazolás, akkor menj kicsit távolabb, állj meg egy másik ponton. Előfordulhat, hogy időbe telik, amíg telefonod meghatározza a helyzeted. Ha nem oldódott meg a probléma, javasoljuk, zárd be az applikációt, kapcsold ki és be a GPS-ed a telefonon, majd indítsd újra az applikációt.

Menet közben véletlenül bezártam vagy lefagyott az applikáció. Mit tegyek?

Ne ess kétségbe! Nyisd meg újra az applikációt, ha bezártad. Amennyiben lefagyott zárd be, majd nyisd meg újra. A kezdőlapon a túraútvonalak felsorolása felett találod a Túra folyamatban…  narancssárga gombot, nyomj rá és folytasd a túrát. (A Túra folyamatban lehetőség elérhető az applikáció menüjében is.)

Nem tudok túrát megkezdeni, mert azt írja hogy túra van folyamatban és azt előbb be kell fejeznem.

Amíg egy túrád folyamatban van nem tudsz újat kezdeni. Ha leszeretnéd állítani a folyamatban lévő túrád, akkor a folyamatban túra gombra nyomva menj be a túrádba. A jobb alsó sarokban nyomj a CP gombra ekkor megjelennek a CP pontok és alatta a manuális túra leállítási gomb. Erre rányomva ezt a túrád le tudod állítani és ezután már tudsz új túrát kezdeményezni.