Applikáció és Web használati segítség

Segítség applikáció telepítéshez, használathoz

Segítség adminisztrációs weboldalunkhoz

A Hike Road applikáció leírása:

 

Az applikáció a Hike Road rendszer része, IOS és Android alapú rendszerekhez.

A könnyen kezelhető alkalmazás célja, hogy minden korosztály számára egyszerűvé tegye a digitális eszközt igénylő túrázási formát, és egy túraútvonal-adatbázist tegyen elérhetővé a felhasználók számára.

 

Az applikációnak két fő feladata van:

 • Túrateljesítések leigazolása (Digitális bélyegző-füzet)
 • Túraútvonal-lehetőségek keresése (Felhasználók által feltöltött túrák adatbázisából)

 

 

Hike Road applikáció használata:

 

 

A Hike Road applikáció nem navigációs program!

 

 1. Töltsd le az applikációt az App Store-ból vagy a Google Play Áruházból a telefonodnak megfelelő rendszerhez.
 2. Telepítsd fel az applikációt a telefonodra.
 3. Nyisd meg az applikációt, és jelentkezz be. (Bejelentkezés előtt a www.hikeroad.com oldalon szükséges regisztrálnod.)
 4. A bejelentkezés után a kezdő oldalon az összes túrát láthatod, ami az adatbázisunkba szerepel. Keresd ki azt a túrát, amit teljesíteni szeretnél.
 5. Kattints rá a kiválasztott túrára. Ezek után egy térképes megjelenítést látsz az útvonalról és az ellenőrzőpontokról. Amennyiben a túra szabadon teljesíthető, a Teljesítés megkezdése gombra nyomva megjelenik a Start gomb. Fizetős túra esetén fel kell venned a túra szervezőjével a kapcsolatot a saját elérhetőségein, amiket a túra adatlapján találsz. Ezután a túraszervező küld számodra egy indító kódot, amivel a túrát fel tudod venni és el tudod indítani.
 6. Ha az applikációban zöld a Start gomb, akkor a rajtnál vagy, a gombra nyomva kezdheted a túrát, az időmérés elindul. Ha távolabb vagy a rajtponttól, akkor piros a Start gomb, és a rendszer kéri, hogy menj közelebb. Menet közben a kiindulási ponttól megtett távolságot látod (csak az első cp pont igazolása urán jelenik meg ez az adat) a képernyő alján, balról a második információs gombon. Ugyan itt találsz egy CP elnevezésű gombot, ha erre rányomsz láthatod, hogy az egyik CP pont a másiktól milyen távolságra található.
 7. Elteheted a telefonod, elég csak akkor elővenni, ha ellenőrzőponthoz érsz illetve ha kíváncsi vagy az útvonalon belüli helyzetedre. Ha ellenőrző ponthoz érkezel, az addig piros szín jelzésben lévő CP pont gomb zöldre vált, ekkor rányomva igazolod a helyszín érintését.
 8. Ha minden CP pontot érintettél és az utolsón is beigazoltál, megjelenik a Túra befejezése. Erre kattintva a túrát befejezed, és kapsz egy üzenetet, gratulációt a szerevezőtől a túrád sikerességéről.

 

 

Weboldal:

 • Hogyan tudok túrát feltölteni?

Túrát az adminisztrációs oldalunkon regisztráció után van lehetőséged feltölteni. Az adminisztrációs oldali menüben található túra feltöltési linken.

 • Hogyan tudok túraútvonalat, igazoló pontokkal szerkeszteni és gpx fájlba letölteni?

Erre számos lehetőség létezik az interneten, de van saját útvonal szerkesztő felületünk, amit ajánlunk figyelmedbe! A főoldalon a menüből éred el túraútvonal szerkesztése néven és természetesen magyar nyelven. Minden olyan funkciót tud, ami szükséges egy útvonal szerkesztéséhez. Mi is ezzel tervezünk, és szerkesztünk útvonalakat. Innen le is tudod tölteni a kész túraútvonalad GPX fájlt. Amit a túrafeltöltésnél viszont fel kell majd töltened. Javasoljuk használd te is ezt.

Figyelem! Útvonal szerkesztésnél figyelj arra, hogy ne nagyold el az útvonal szerkesztési pontokat. Jelölj útvonalat úgy, hogy minél több pontot adj meg egy úton.Ez fontos, mert az applikáció így tud pontos adatokat adni. Adj meg minimum kettő (Rajt, Cél) útvonal érintési pontokat, ezek lesznek az ellenőrzőpontok az útvonalon.

 • Feltöltöttem a túrám, de nem látom az applikációban. Mi lehet az oka?

A feltöltött túraútvonal adatokat ellenőrizzük. Ha minden adatot rendben találtunk a túrát engedélyezzük. A feltöltött túrák mennyiségétől függően ez akár 24 óra is lehet.

Ezt követően  megjelenik a túra az applikációban,  és már teljesíthető.

 • Feltöltöttem egy további túrát,  beküldtem jóváhagyásra. Azt írja a rendszer, hogy elfogyott a túra feltöltési jegyem és nem aktiválódik. Ez mit jelent? 

A regisztráció után alapból egy ingyenes felhasználó leszel, amihez 1db túra feltöltési jegy jár. Ha ezután töltesz fel túrát csak jóváhagyásra tudod beküldeni, ha a túrád szabadon mindenki számára elérhető. Akkor a túrád engedélyezük.  Amennyiben a feltöltött túrád fízetős nem kerül jóváhagyásra és aktiválásra, amíg túraszervezői csomagot nem vásároltál. Amennyiben további információt szeretnél kapni a túraszervezői csomagokról,  látogasd meg a hikeroad.com/arak oldalunkat,  és ott tudsz tájékozódni.

 • Nem találom a teljesített túráim részleteit. Hol lehet megnézni?

Adminisztrációs felületen bejelentkezés után a saját profil oldal alján találod a teljesítéseidet. Itt a kiválasztott túrára kattintva a részletek megjelennek. Vagy a teljes teljesített túrák listában is megtudod kereseni.

 • Adminisztrációs felületről hogyan tudok visszajutni a főoldalra?

Adminisztrációs felületi menü alján találsz egy hikeroad.com linket. Ezzel tudsz visszalépni a főoldalra.